Fordeler med refinansiering når du skal bygge altan

Smålån kan fort bli dyrt. Det virker kanskje lurt å ta opp lån der og da, når det er noe du trenger, men ofte har smålån en veldig høy rente, som betyr høye månedlige avdrag. Har du flere slike lån samtidig, blir det enda verre, og det kan ta lang tid å nedbetale lånene.

Alle vet at det lønner seg å betale lånene fort, for de høye rentene gjør at du betaler tilbake mye mer enn du lånte, men med mange lån, blir det vanskelig å betale dem ned raskt nok. Og du skulle kanskje gjerne brukt disse pengene på noe annet, for eksempel på at bygge en ny altan eller andre forbedringer på huset.

Refinansiering betyr at du samler alle smålånene til ett lån

Refinansier lånene

Det kan være lurt å refinansiere smålån, spesielt når du har mange av dem. Refinansiering betyr at du samler alle smålånene til ett lån. Banken du låner fra betaler ned smålånene med det nye lånet ditt. Beløpet du skylder er fortsatt det samme, men rentene kan bli veldig mye lavere, og det samme gjelder for avdragene du skal betale. Vil du vite mer om refinansiering? Klikk her så finner du alt du trenger å vite. Refinansiering gir deg rett og slett mer økonomisk fleksibilitet, og kan være et godt alternativ til å ta opp nye lån for å finansiere oppussing. Refinansieringslån har ofte lengre nedbetalingstid, og det bidrar til lave avdrag. Men dersom du har penger til overs, kan du alltid betale mer enn minsteavdraget, og dermed betale tilbake lånet raskere.