Renover huset med gjenbruksmaterialer

Det er lett å tenke at all renovering og oppussing koster skjorta. Dermed konkludere man gjerne med at det bare er noe man kan gjøre når man har nok penger.

Søta bror i Sverige har for lengst oppdaget det positive med å pusse opp ved hjelp av gjenbruksmaterialer. Det er nemlig både enkelt, billig og praktisk. I Sverige har det lenge vært en kultur for å gjenbruke materialer for oppussingen. Det finnes en rekke steder der du kan kjøpe folks gamle kjøkken, eller bruktbutikker der man kan plukke ut det som passer sin egen stil. I Norge finnes det også et stort utvalg av bruktbutikker. Rett over grensen til Sverige er det også vanlig å gi bort det du ikke lenger ønsker å bruke av materialer. Dette gjør at andre kan benytte seg av disse materialene.

Unikt – og billigereGrensen Norge-Sverige

Gjenbruk er en måte der du enkelt kan spare penger, i tillegg til å gi boligen din et unikt utseende. Tilfør personlighet ved å velge brukt. Oppsøk steder der materialer blir kastet, og du kan plukke med deg det som andre vil bli kvitt.

Med et par penselstrøk og litt sandpapir kan du enkelt gjøre gamle planker om til nye juveler. Dette er positivt om du er litt kreativ og flink med hendene, og er noe som vi tilføre boligen din et mer interessant og hyggelig utseende. Det er ikke uten grunn at shabby chic har blitt så populært. En følelse av kvalitet, tid og nostalgi kan aldri bli feil.

Kvalitet er nemlig også et ord å ta med seg, fordi det ofte er god kvalitet på materialer du finner fra tidligere hus. Grunnen til dette er at hus og kjøkken ofte ble bygget i materialer for å vare generasjoner ut, og ikke nødvendigvis for å bli byttet ut med en gang. Dette gjelder ikke bare trematerialer og panel, men også møbler og dekorasjon. Til sammen fører dette til at gjenbruk også er et mer økologisk valg av materialer.

Om du ikke finner et sted der du kan kjøpe gamle møbler eller interiør, er det bare å kjøre over til Sverige dersom du bor i nærheten av grensen.